Drobečková navigace

Úvod > O škole > Archiv 2022/2023 > Je libo rebarboru...?

Je libo rebarboru...?



Z čerstvé rebarbory jsme si v rámci předmětu Svět práce uvařili ve třetí, čtvrté a šesté třídě rebarborový nektar. Chutnal téměř jako jablečný džus. Přesvědčili se o tom i zarputilí odmítači rebarbory, včetně mě.

Nejlépe chutná nektar vychlazený.

 

 Kdo by si chtěl náš nektar vyzkoušet, zde je recept.

 

Potřebujete:

300 g rebarbory

150 g třtinového cukru

100 ml vody

šťávu z ½ malého citronu

 

Postup:

Omytou neoloupanou rebarboru nakrájejte na plátky. Přidejte šťávu z citronu, cukr a vodu. Přiveďte k varu, stáhněte „plamen“ a nechte 20 minut probublávat. Poté směs dohladka rozmixujte tyčovým mixérem. Pak přidejte 1,5  - 2 l  vody, podle toho, jak chcete mít nektar silný.

Nejlépe chutná chlazený.

Tak na zdraví.

 

P.S. V době, kdy jsme čekali, než se nektar uvaří, si děti stavěly s oblíbenou stavebnicí. Kostiček se chopili všichni žáci s nadšením.


kluk